Hållbarhet

Be-Ge Lackering AB arbetar målmedvetet och långsiktigt med miljöarbete som ämnar till att minska belastningen på miljön genom bl.a minimering av utsläpp. Ett hållbarhetstänk angående både miljö och arbetsmiljö är också implementerat i företagets verksamheter.

Minimering av svinn

Billackeringen har investerat i färgblandningsmaskinen Moonwalk vars blandningsteknik är både tidseffektiv och kvalitetsstärkande. Vid framtagning av nyans får färgen en optimal temperatur och en maximal precision av fordonets egna färgkod. Färgburkarnas utformning resulterar i minimalt med spill, vilket såldes gör att vi nyttjar hela innehållet och arbetar utifrån ett hållbarhetstänk.
För att ytterligare minska vår påverkan på miljön tillämpar Billackeringen en teknik där plastdetaljer repareras och återställs till sitt ursprungliga skick. Genom att använda och reparera de plastdetaljer som är möjliga att återställa minimerar vi vårt svinn av material.   

Färgblandningsmaskin Moonwalk
De färger som används är av typen vattenspädbar baslack och vanligen enligt kundens specifikation.
Be-Ge Lackering AB. Industrilackering Oskarshamn Kalmar län

Energieffektiv värmeåtervinning

På industrilackeringen finns ett avancerat ventilationssystem som förser fastigheten med värme på ett klimatsmart sätt. Källaren värms upp av överskottsvärme från lufttryckskompressorerna, medan resterande lokaler får sin uppvärmning genom återvunnen värme från torkugnarna. Skulle värmen inte räcka till i lokalerna sker resterande uppvärmning effektivt via anslutningen till fjärrvärmenätet.

Vi ser att du använder Internet Explorer eller Edge som webbläsare. Delar av den här webbplatsen kommer därför inte visas på korrekt sätt. För bästa upplevelsen rekommenderar vi att du istället använder Google Chrome eller Mozilla Firefox.